Ετικέτες

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ψαρά - Πάνω από 500 στρέμματα στάχτη

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 11 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, χθες στις 11 το βράδυ, νοτιοδυτικά από το Μοναστήρι των Ψαρών, με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, αφού κατέκαψε πάνω από 500 στρέμματα γης......

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη με τις φλόγες αφού λόγω των ισχυρών ανέμων, ειδικά τις βραδυνές ώρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση, ενώ μερική βελτίωση υπήρξε το πρωί, οπότε επιχείρησαν στην κατάσβεση και από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (εκείνο από τη Χίο και ένα από την Π.Υ. Αθήνας) και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών (15 από την ΕΜΑΚ και 10 πυροσβέστες με ένα όχημα από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου).  Οι θυελλώδεις άνεμοι, που έπνεαν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν να πάρουν μέρος στην κατάσβεση και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ τα οποία δεν μπορούσαν να εφοδιαστούν με νερό, οπότε επέστρεψαν άπρακτα στη βάση τους.
Να σημειώσουμε ότι το πρωί η φωτιά έκαιγε στην περιοχή Αχλαδόκαμπος.
Στο έργο κατάσβεσης πήραν μέρος στρατιώτες του φυλακίου του νησιού, υδροφόρα του δήμου Ψαρών και αρκετοί κάτοικοι, ενώ η συγκεκριμένη πυρκαγιά φέρνει στην επιφάνεια την αναγκαιότητα ύπαρξης μόνιμης πυροσβεστικής δύναμης στο ακριτικό νησί.

Πηγή:www.alithia.gr


Πηγή:http://chiotikospalmos.blogspot.gr/2016/07/500.html#more