Ετικέτες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η σημασία της προσευχής και η επικοινωνία μας με τον θεό !!!!

              Η προσευχή και η επικοινωνία μας με το θεό !!!!  Ειδικά στις μερές που διανύουμε  η προσευχή και η επικοινωνία  μας με το θεό είναι το πιο σημαντικό και το πιο απλό και καλό που μπορούμε να κάνουμε.
Μέσα στον κόσμο που ζούμε  οποίος είναι γεμάτος από την αθεία ,την αδικία, την κακία , το μίσος, την ζήλια , τα εγκλήματα , που να θέλουμε το κακό του συνανθρώπου μας , να χάσουμε τις ηθικές αξίες μας,   να μην αγαπάμε την πατρίδα μας ,να στενοχωρούμε τους άλλους ανθρώπους μας,να είμαστε μακρυά από τον θεό, να μην καταλαβαίνουμε την σημασία της ζωή γιατί κανουμε ανούσια πράγματα. Έτσι είναι ο κόσμος ,έτσι είναι η πραγματηκότητα που ζούμε και υπάρχει κάτι που να μας κρατάει ακόμα ζωντανούς, κάτι που να μας δείχνει πως υπάρχει το νόημα στη ζωή;;;;;
Υπάρχει και είναι η επικοινωνία μας με τον θεό. Η επικοινωνία μας με τον θεό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους όπως: κάνοντας προσευχή , πηγαίνοντας στην εκκλησία, ακολουθώντας όλους τους  κανόνες της μυστηριακής ζωή της εκκλησίας μας , πηγαίνοντας για εξομολόγηση , κοινωνώντας , πηγαίνοντας σε κατηχητικά και με άλλους σημαντιμκούς τρόπους. Βασικός τρόπος επικοινωνίας με τον θεό και σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι η προσευχή.
ΠΡΟΣΕΥΧΗ:αποτελεί ενεργή προσπάθεια να επικοινωνήσει ο άνθρωπος με τον θεό.Κάνοντας προσευχή  μπορούμε να βρούμε λύση σε όλα τα προβλήματά μας 
και να παρούμε  δύναμη για να πορεβόμαστε στη ζωή. Η προσευχή ειναι το πιο σημαντικό πράγμα στη θρησκεία μας και κάθε χριστιανός πρέπει  να την κάνει. Προσευχή κάνουμε πριν φάμε , πριν κοιμηθούμε , το πρωί που ξυπνάμε για να έχουμε μια καλή μέρα αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 λεπτά 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο μας . Μπορούμε !!!!!!! Ιδιάιτερα τις ημέρες αυτές της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΡΑΚΟΣΤΗΣ πρέπει να βρισκόμαστε κοντα στο θεό και να κάνουμε προσευχή.


                              '' ΚΑΛΗ  ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ''
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για προσευχη